Pro 30 2015

Tříkrálová sbírka – kdy se bude koledovat a jak přispět

Publikoval 7.50 v Akce,Sbírky

Podle starobylé tradice chodí na svátek Zjevení Páně po ulicích měst a vesnic koledníci – tři králové, aby lidem přinesli zprávu o narození Spasitele a popřáli jim pokoj a dobro v novém roce.
V Česku je tato koleda již mnoho let spojena s Tříkrálovou sbírkou, kterou organizuje Charita ČR. Také kbelští koledníci vám popřejí štěstí a zdraví, popř. zazpívají koledu, dají vám drobný dárek budou vybírat do označených zapečetěných pokladniček. Vybrané peníze budou použity na podporu zdravotních a sociálních služeb Charity Neratovice na území Kbel a na další sociální projekty farnosti a Arcidiecézní charity Praha.
V naší farnosti budou koledníci chodit v pondělí 4. 1. dopoledne (navštíví ÚMČ a zdravotní středisko), v úterý 5. 1. a ve středu 6. 1. večer a v neděli 10. 1. po mši sv.
Budete-li se chtít aktivně zapojit do koledování (skupinka min. tří koledníků, z nichž minimálně jeden musí být starší 15 let), ozvěte se mi na , tel. 734 593 378.
Chcete, aby koledníci navštívili také vaši domácnost nebo vaši firmu? Domluvte se přímo s vedoucími skupinek nebo se mnou.
Kromě pokladniček můžete do sbírky přispět také zasláním DMS KOLEDA na číslo 87 777 (cena jedné DMS je 30 Kč, na pomoc potřebným jde 28,50 Kč; službu provozuje Fórum dárců.). Podpořit sbírku je možné také příspěvkem na účet Tříkrálové sbírky číslo 66008822/0800 u České spořitelny, VS 777.
Prosím o štědrost, ale také o modlitbu za koledníky a za to, aby vybrané peníze skutečně pomohly tam, kde je třeba.

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Tříkrálová sbírka – kdy se bude koledovat a jak přispět

Komentáře jsou momentálně nedostupné.