Říj 09 2017

O finančních příspěvcích

Publikoval 22.27 v Sbírky

Milý farníci.

Dovolte mi prosím, malou finanční vsuvku. Předem bych chtěl upozornit, že jsem za vaši štědrost vděčný a jsem si ji vědom. Také bych vás hned na začátku chtěl uklidnit, že od vás nechci vyžadovat víc, než můžete.

Chtěl bych dát více na vědomí možnosti, které jsou a mohou se využít.

1. Pokud budete odvádět měsíčně váš dar, tedy částku na farní účet, je možné posléze použít tzv. potvrzení o daru, aby se vám odečetli na daních. Potvrzení se vystaví začátkem roku a buď váš zaměstnavatel, nebo vy sami pokud odvádíte přímo daně, si s tím jistě poradíte. Pochopitelně potvrzení se vystavuje od minimálního daru 1000,- Kč. Je důležité dodat na faru náležité osobní údaje. Více také zde http://kbely.farnost.cz/?page_id=2.

2. Trochu se nám hromadí drobné peníze a fara se tak stává takovým bankovním ústavem. Já sám obcházím banku a lékárny v okolí a snažím se v bance peníze vložit nebo v obchodech proměnit. V bance se cítím jako vyvrhel, který zdržuje na přepážce a v obchodech jako že mi dělají milost. Možnosti: nepřispívat každou neděli, ale třeba měsíčně přispět papírovou bankovkou. Nebo dojít na faru (možno třeba i po mši sv.) a drobné proměnit. Nám, zvláště mě, moc pomůžete.

S pozdravem a požehnáním br. Filip, farář

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem O finančních příspěvcích

Komentáře jsou momentálně nedostupné.