Lis 12 2017

Ohlášky z neděle 12. 11. 2017

Publikoval 17.31 v Ohlášky

Dnešní sbírka byla věnována na charitu.
V pondělí 13. 11. je památka sv. Anežky České, panny.
V úterý je památka sv. Mikuláše Taveliče, františkánského kněze, a druhů, mučedníků.
V pátek 17. 11. je svátek sv. Alžběty Uherské (Durynské), patronky 3. řádu františkánů a našeho kostela.
Mše svatá v týdnu bude ve čtvrtek 16. 11. od 18 h (za členy živého růžence), po mši bude krátký výstav nejsvětější svátosti oltářní.

Pouť ke sv. Alžbětě bude v našem kostele v neděli 19. 11. od 9:15. Poutní mši svatou bude celebrovat Mons. Karel Herbst, pomocný biskup pražský. Při mši bude udělovat svátost biřmování. Po mši bude ve školce agapé. Prosíme farníky, aby se pochlubili svými kuchařskými dovednostmi a přispěli občerstvením.

Příští neděli bude také světový den chudých (sv. Alžběta je mj. patronkou bezdomovců) a den Bible.

Úklid před poutní mší svatou bude ve středu 15. 11. od 10 h (okna, dveře, prach v lavicích), zbytek potom podle domluvy s Anežkou Koutníkovou () v sobotu odpoledne (podlaha, místnost pro agape). Dobrovolníci jsou vítáni. Kdyby počasí dovolilo, bylo by třeba posekat kopřivy za kostelem (nejlépe motorovou kosou) a vytrhat plevel na parkovišti.
Kdo by se chtěl úklidu účastnit častěji, ať prosím přihlásí v sakristii nebo na . Kostel se neuklízí v pravidelnou dobu, ale vždy se domluvíme na termínu, který by vyhovoval nejvíce lidem.

Růženec se modlíme dvacet minut před nedělní mší sv. Děkujeme všem, kteří se k modlitbě připojují. Kromě toho funguje ve farnosti modlitba živého růžence. Skupinka stále není kompletní, vyzýváme další zájemce, kteří by se chtěli zapojit jedním desátkem denně, aby se přihlásili v sakristii (nebo na ). Více informací o živém růženci včetně aktuálních úmyslů a rozpisu je zde.

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Ohlášky z neděle 12. 11. 2017

Komentáře jsou momentálně nedostupné.