Kvě 15 2016

Slavnost Seslání Ducha svatého – 15. května 2016

Publikoval 13.21 v Ohlášky

Liturgický kalendář:
16. 5. pondělí – Svátek sv. Jana Nepomuckého, kněze a mučedníka, hlavního patrona Čech
17.5. úterý – Svatého Paskala Baylona, řeholníka OFM
18.5. středa – Památka svatého Felixe z antalice, kněze OFM

19. 5. čtvrtek – Svátek Ježíše Krista, nejvyššího a věčného kněze
20. 5. pátek – Svátek svatého Bernardina ze Sieny, kněze OFM
22. 5. neděle – Slavnost Nejsvětější Trojice

Pořad bohoslužeb
Čtvrtek v 18:00 mše svatá s následnou adorací
Pátek v 18:00 májová pobožnost s bohoslužbou slova
Neděle v 9:15

Ocenění laických spolupracovníků. Ve čtvrtek 12. května byla v arcibiskupském paláci otcem arcibiskupem za naši farnost oceněna paní Marie Janáková.

Svatojánské oslavy a NAVALIS. V pondělí v 18.00 hod. bude v katedrále slavena mše svatá a po ní vyjde z katedrály tradiční průvod k soše sv. Jan Nepomuckého na Karlově mostě, kde se zastaví k modlitbě. Průvod pak bude zakončen krátkou pobožností na Křížovnickém náměstí v kostele svatého Františka. Následovat bude kulturní program Svatojánských NALIS.

Farní pouť do Staré Boleslavi. V sobotu 21. května se uskuteční naše farní pouť do Staré Boleslavi. Na kolech, autobusem, či autem. V 10:30 budeme mít mši svatou v kostele Panny Marie a pak si budeme moci projít celý poutní areál a hlavně projít Svatou branou. Bližší informace na nástěnkách nebo od zítřka také na těchto stránkách. 

Katechetický kurz 2016-2018 . Kdo by měl zájem a možnost přihlásit se na dvouletý katechetický kurz, může to být velkou posilou pro naši farnost. (ACAP 3/2016 – 13)

Noc kostelů. Letos bude v pátek 10. června. Svou nabídku pomoci směrujte, prosím, na Andreu Čančarovou Houfkovou – .

Pomoc poutníkům. Cestou na letošní Světové setkání mládeže s papežem Františkem, které proběhne ve dnech 27. – 31. července v Krakově, bude projíždět Prahou mnoho mladých poutníků, kteří se rádi v Praze zastaví. Pokud má někdo možnost poskytnout krátkodobé (den až dva…)ubytování, prosím ohlaste se. Též se hledají překladatelé ve španělštině, francouzštině nebo angličtině. (ACAP 4/17)

O. Vianney

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Slavnost Seslání Ducha svatého – 15. května 2016

Komentáře jsou momentálně nedostupné.