Pro 19 2020

Tříkrálová sbírka 2021 ve Kbelích

Publikoval 11.11 v Akce

Logo Tříkral. sbírka

My tři králové jdeme k vám,
štěstí, zdraví vinšujem vám…

 

Vážení dárci, i letos k vám přicházejí tři králové. Jako vždy přinášejí radost a Boží požehnání, netradiční okolnosti však vyžadují netradiční řešení, a proto koledníci dorazili také v online podobě. Jejich cíl zůstává stále stejný – i letos chtějí spolu s vámi pomoci lidem v nouzi.

 

Průběh sbírky v roce 2021 zásadně ovlivňuje pandemie covidu-19. Na celostátní úrovni připravila Charita krizový plán a doporučila postup pro různé stupně omezení. O konkrétní podobě sbírky a koledování se rozhoduje na úrovni místních diecézí. Ve Kbelích jsou možnosti bezpečného koledování konzultovány s městským úřadem a budou přizpůsobeny aktuální situaci počátkem roku. Sledujte proto web farnosti: https://kbely.farnost.cz/

Kasičky budou v každém případě od 1. do 17. ledna k dispozici v kostele vzadu na stolku. Přispět je možné během mše i po mši, kdy kostel (za současné úrovně bezpečnostních opatření) zůstává minimálně hodinu otevřen pro individuální návštěvníky.

 

Tříkrálová sbírka on-line

Virtuální tříkrálové koledníky můžete přivítat na https://www.trikralovasbirka.cz/. Zde je také interaktivní formulář, pomocí něhož můžete přispět.

Zadáte-li do formuláře PSČ naší farnosti (197 00), Arcidiecézní charita Praha darovanou částku připíše podle určeného klíče na náš záměr. Prostřednictvím formuláře můžete požádat také o vystavení potvrzení o daru pro odpočet od základu daně.

Platební brána bude otevřena od 20. 12. 2020 do 30. 4. 2021.

Na webové stránce si můžete kromě tříkrálové koledy přehrát také požehnání P. Josefa Suchára z Neratova.

 

Kde sbírka pomáhá

Výtěžek sbírky je určen na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším lidem v nouzi všude tam, kam dosáhne pomoc Charity Česká republika. Desetina výnosu sbírky je určena na rozvojovou a humanitární pomoc v zahraničí.

Výnos sbírky je rozdělen podle pevně daného klíče takto: 65 % vybraných prostředků se vrací charitám a farnostem, které je vykoledovaly, 15 % je určeno na velké diecézní projekty, 10 % putuje do krizového fondu, odkud jsou uvolněny při mimořádných událostech, a na pomoc v zahraničí, 5 % využije na své projekty Charita Česká republika, 5 % tvoří zákonné režie sbírky.

Sbírka farnosti sv. Alžběty ve Kbelích je určena pro Charitu Neratovice na nákup kompenzačních pomůcek (invalidních vozíků, chodítek, polohovatelných lůžek apod.) pro středisko Kbely.

 

Předem děkujeme všem dárcům.

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Tříkrálová sbírka 2021 ve Kbelích

Komentáře jsou momentálně nedostupné.