Zář 30 2018

Ohlášky z neděle 30. září – 26. neděle v mezidobí

Publikoval 11.25 v Ohlášky

Kalendář:

V pondělí 1. října je památka sv. Terezie od Dítěte Ježíše, panny a učitelky církve.

V úterý 2. října je památka sv. andělů strážných.

Ve čtvrtek 4. října je svátek sv. Františka z Assisi, jáhna, zakladatele tří řádů.

Neděle je 27. v liturgickém mezidobí.

Mše svaté:

Ve čtvrtek od 18 h (za všechny bratry františkány, kteří sloužili a slouží v našem kostele, a za farnost). Po mši svaté adorace NSO.

V neděli 7. října od 9. 15 (za babičku Jolanu). Přede mší od 8:40 společná modlitba růžence.

Nedělní mši bude sloužit P. biskup Václav Malý v rámci vizitace naší farnosti. Po mši bude krátké setkání pastorační rady a setkání otce biskupa s farníky.

 

Úklid:

V pondělí 1. října od 8 hodin. Kdo by se chtěl účastnit úklidu nejen toto pondělí, ale i jindy, ať prosím zanechá v sakristii spojení (telefon, e-mail), abychom ho mohli informovat o termínu příštího úklidu.

 

Výzva k modlitbě:

Svatý otec vyhlašuje zvláštní úmysl modlitby za jednotu církve proti ďáblu rozdělujícímu křesťanské společenství.

„Touto výzvou Svatý otec žádá věřící celého světa o modlitbu, aby Svatá Matka Boží chránila svým pláštěm církev před útoky zlého, velkého žalobníka, a zároveň vedla církev k uvědomění si vin, pochybení a zneužití, spáchaných v přítomnosti i minulosti, a k neprodlenému nasazení se za to, aby nepřevážilo zlo.“

Veřící celého světa mají proto přidávat ke každodenní modlitbě růžence mariánskou modlitbu Pod ochranou Tvou a modlitbu Svatý Michaeli, archanděli, braň nás v boji.

Více na stránkách Vatikánského rozhlasu.

V naší farnosti žádáme zvláště členy živého růžence, ale i ostatní farníky, aby se k této výzvě připojili.

Chcete-li se přidat do modlitby živého růžence, informace, včetně aktuálních úmyslů modlitby, najdete na této stránce pod záložkou „živý růženec“ a hlásit se můžete na nebo .

 

 

O přijímání Eucharistie

V naší farnosti chodí do kostela hodně věřících, kteří z nejrůznějších důvodů nepřijímají Eucharistii. Každá životní situace má řešení a není důvod, aby byl někdo, a to kdokoliv, trvale zbaven možnosti přijímat Krista v přítomného Eucharistii. Někdy stačí svátost smíření, někdy je řešení zdlouhavější, ale P. Filip prosí všechny věřící, kteří Eucharistii nepřijímají, aby se se svou situací nesmířili, a nabízí jim svou pomoc. Ostatní potom vyzývá, aby si uvědomovali význam Eucharistie a přijímali ji nejen fyzicky, ale také duchovně.

 

 

 

 

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Ohlášky z neděle 30. září – 26. neděle v mezidobí

Komentáře jsou momentálně nedostupné.