Bře 24 2019

Ohlášky z neděle 24. března – 3. neděle postní

Publikoval 13.46 v Ohlášky

Liturgický kalendář:

V pondělí 25. března je slavnost Zvěstování Páně.

Příští neděle je 4. postní.

 

Mše a bohoslužby v týdnu:

Ve čtvrtek 28. března je mše svatá od 18 h (za nenarozené děti). Po mši bude adorace NSO. Přede mší, od 17:30, je pobožnost křížové cesty.

V neděli 31. března je mše svatá od 9:15 (za farnost). Přede mší, od 8:30, je pobožnost křížové cesty. Sbírka při mši bude určena na charitní činnost v arcidiecézi.

 

Pastýřský list: 

Dnes se četl pastýřský list českých a moravských biskupů ke slavnosti zvěstování Páně. Při této slavnosti církev zvláště myslí na nenarozené děti a jejich rodiny. Plný text listu najdete zde.

V naší farnosti bude mše svatá za nenarozené děti sloužena ve čtvrtek 28. března.

 

Čtyřiadvacet hodin pro Pána:

„Ani já tě neodsuzuji“ (J 8,11) jsou slova uvedená na pozvánce k letošní postní iniciativě 24 hodin pro Pána, kterou inicioval papež František před pěti lety. Koná se vždy před 4. postní nedělí a v letošním roce se kostely po celém světě otevřou v pátek 29. března a mnohé z nich zůstanou otevřené přes celou noc až do soboty 30. března a nabídnou tak možnost zpovědi, modlitby nebo rozhovoru s knězem.

Praze bude vzhledem ke snadné dostupnosti do této aktivity tradičně zapojen kostel Panny Marie Sněžné, kde program začne v pátek 29. března v 18 hodin mší svatou a bude pokračovat až do 24 hodin. Kostel se pak znovu otevře v sobotu 30. března v 6 hodin a program bude probíhat až do 18 hodin.

 

Pouť do Hájku:

Ve středu 1. května od 11 h bude v Hájku u Prahy první letošní hájecká poutní mše. Kdo by chtěl jet s kbelskou farností autobusem, ať se přihlásí do konce března v sakristii nebo na  Autobusem se pojede, přihlásí-li se dostatečný počet lidí. Předběžná cena (jízdné plus občerstvení na místě) je 100 Kč.

 

Noc kostelů:

Noc kostelů bude v pátek 24. května.

 

 

 

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Ohlášky z neděle 24. března – 3. neděle postní

Komentáře jsou momentálně nedostupné.