Dub 07 2020

Charita Česká republika pomáhá

Publikoval 20.39 v Akce

Charita Česká republika se od prvních dnů krize spojené s šířením onemocnění Covid-19 zapojila do vlny solidarity a pomoci, která se vzedmula v Česku. Díky husté síti oblastních Charit může identifikovat problémy i v těch nejodlehlejších místech. Tisíce jejích zaměstnanců a desetitisíce dobrovolníků denně pomáhají narůstajícímu počtu lidí, kterým každý den ubývají prostředky na holé živobytí.

Pomáhá maminkám-samoživitelkám, které ze dne na den přišly o práci, na krizových linkách její operátoři hovoří s těžce nemocnými, seniory, radí lidem v dluhové pasti, kteří čelí exekucím. Nově poskytují právní radu nebo materiální pomoc drobným živnostníkům či ostatním lidem, kteří se ze dne na den ocitli bez prostředků.

Sestřičky, sociální pracovníci i dobrovolníci, často stále ještě s nedostatečným množstvím ochranných pomůcek, pomáhají potřebným na hranici svých sil a riskují tak nejen své zdraví, ale také zdraví svých nejbližších.

V pondělí 30. března 2020 vyhlásila Charita Česká republika veřejnou sbírku Sbírka pro Česko: Na vlně pomoci proti bezmoci!, určenou na přímou finanční pomoc lidem, kteří kvůli pandemii onemocnění Covid-19 a s tím spojenými vládními opatřeními přišli o peníze nutné k zajištění základních životních potřeb. Chceme Vám poděkovat, pokud jste na sbírku již přispěli – a budeme samozřejmě velice rádi, když budete pomáhat i nadále, jestliže vám to situace dovolí.

Příspěvek je možné poukázat převodem na účet 44665522/0800 s variabilním symbolem 90619 nebo platební kartou.

Přispět můžete také formou DMS:
DMS CHARITAPOMOC 30, 60 nebo 90
DMS TRV CHARITAPOMOC 30, 60 nebo 90

 

Potřebujete-li sami pomoci, najdete informace na stránkách Charity.

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Charita Česká republika pomáhá

Komentáře jsou momentálně nedostupné.