Bře 26 2021

Velikonoční bohoslužby

Publikoval 16.40 v Ohlášky

Květnou nedělí začne svatý týden.

Liturgický kalendář:

Velikonoční obřady budou přizpůsobeny protiepidemickým opatřením.

1. dubna je Zelený čtvrtekMše bude od 18 h, vstup pouze pro přihlášené do vyčerpání bezpečné kapacity kostela. Bezpečná kapacita na tuto bohoslužbu je naplněna. Přenášena bude na https://www.facebook.com/kbelskafarnost/live/. Po mši do 19:30 je možné individuálně přijít ke svatému přijímání.

 

2. dubna je Velký pátekVelkopáteční obřady budou od 18 h, vstup pouze pro přihlášené do vyčerpání bezpečné kapacity kostela. Bezpečná kapacita na tuto bohoslužbu je naplněna. Přenášena bude na  https://www.facebook.com/kbelskafarnost/live/. Před obřady bude kostel otevřen od 15 h (možnost tiché modlitby u Getsemanské zahrady), od 17:00 bude křížová cesta. Po obřadech do 19:30 je možné individuálně přijít ke svatému přijímání. Velký pátek je dnem přísného postu.

Sbírka  je určena na Svatou zemi. Papež Pavel VI., po příkladu sv. Pavla, svou apoštolskou exhortací “Nobis in Animo” z 25. března 1974 ustavil zvláštní velkopáteční sbírku na podporu mateřské jeruzalémské církve. Od té doby proudí do Svaté země finanční pomoc katolíků z celého světa, díky níž blízkovýchodní křesťané udržují víru a život na svatých místech.

 

3. dubna je Bílá sobota. Velikonoční vigilie bude od 20:00 h. Vstup pouze pro přihlášené do vyčerpání bezpečné kapacity kostela. Bezpečná kapacita na tuto mši je naplněna. Přenášena bude na  https://www.facebook.com/kbelskafarnost/live/.  Na Bílou sobotu se nezpovídá, přijímání se podává jen při mši.

 

4. dubna je Boží hod velikonoční. Mše bude od 9:15 h. Vstup pouze pro přihlášené do vyčerpání bezpečné kapacity kostela. Bezpečná kapacita na tuto mši je již naplněnaPřenášena bude na https://www.facebook.com/kbelskafarnost/live/. Kostel bude po mši otevřen do 11 h. Možnost svatého přijímání.

 

5. dubna je Pondělí velikonoční. Mše bude od 9:15 h. Vstup pouze pro přihlášené do vyčerpání bezpečné kapacity kostela.Bezpečná kapacita na tuto mši je již naplněna.  Kostel bude po mši otevřen do 11 h. Možnost svatého přijímání.

 

Podmínky pro účast na mši svaté zatím zůstávají stejné. Sledujte prosím naše webové stránky, kde budou aktuální informace. Prosíme, aby na mše (zvláště nedělní) nechodili lidé, kteří nejsou předem nahlášeni. Hlásit se můžete emailem na  nebo telefonicky (stačí SMS) na 734 593 378.

Mše se mohou zúčastnit jen lidé, kteří nejsou nemocní, nemají závažné příznaky respiračního onemocnění (teplota, kašel, dušnost) a nejsou v karanténě. Prosíme o dodržování rozestupů. Povinné jsou respirátory nebo nanoroušky zakrývající po celou dobu pobytu v kostele dýchací cesty a dezinfekce rukou. Prosíme osoby z rizikových skupin a také osoby, kterým dýchání přes respirátor činí potíže, aby zvážily účast jen prostřednictvím internetu (www.facebook.com/kbelskafarnost), popř. využili možnost individuální návštěvy kostela po mši.

 

Předvelikonoční úklid: ve čtvrtek 1. dubna od 8:30. Děkuji.

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Velikonoční bohoslužby

Komentáře jsou momentálně nedostupné.