Kvě 09 2021

Ohlášky z neděle 9. května – šestá neděle velikonoční

Publikoval 8.00 v Ohlášky

Ve středu 12. května je v pražské arcidiecézi svátek posvěcení katedrály sv. Víta.

Ve čtvrtek 13. května je slavnost Nanebevstoupení Páně.  Mše je od 18 h. Přede mší je modlitba růžence, příležitost ke svátosti smíření. Po mši bude krátká adorace.

Začíná devítidenní příprava na slavnost Seslání Ducha svatého.

V pátek 14. května je svátek sv. Matěje, apoštola.

V sobotu 15. května je františkánská památka sv. Markéty z Cortony, kajícnice 3. řádu OFM

Neděle 16. 5. je sedmá neděle velikonoční.  Mše je od 9:15. Mši bude možné sledovat na internetu: https://www.facebook.com/kbelskafarnost/live/. Přede mší je modlitba růžence a možnost svátosti smíření. Kdo by chtěl přijít k přijímání po mši, ať se domluví s knězem (již není možnost automaticky přijít k přijímání po mši).

Účastníci mše musí mít po celou dobu nasazený ochranný prostředek dýchacích cest (tj. respirátor nebo nanoroušku), ve vnitřních prostorech je třeba dodržovat rozestupy dva metry (s výjimkou členů domácnosti) a účastníci si před vstupem do vnitřního prostoru dezinfikují ruce. Již se tedy nezapisuje. Prosím stále o vzájemnou ohleduplnost.

Sbírka při mši bude určena na služné kněží do Fondu sv. Vojtěcha.   Je to nově zavedená sbírka, která se bude konat čtyřikrát do roka.

Ve středu 12. května je 104. výročí Fatimského zjevení. V kostele u Panny Marie Sněžné bude při této příležitosti od 18 h mše a po ní slavnostní modlitba růžence. Zváni jsou i farníci ze Kbel, zejména členové živého růžence, ale nejen oni. Mše i modlitba budou také přenášeny na Facebooku farnosti Panny Marie Sněžné: https://www.facebook.com/farnostpannymariesnezne/

Mše za členy živého růžence ze Kbel, Čakovic, Vinoře a od Panny Marie Sněžné bude u sv. Alžběty Durynské ve Kbelích ve čtvrtek 13. května od 18 h.

 

Úklid: úklid kostela bude ve středu 12. května od 14 h.

 

Cyklovýlet do Staré Boleslavi bude 5. 6.

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Ohlášky z neděle 9. května – šestá neděle velikonoční

Komentáře jsou momentálně nedostupné.