Úno 06 2023

Sbírka na oběti zemětřesení

Publikoval 12.59 v Ohlášky

Jihovýchodní Turecko a severní Sýrii zasáhlo dnes ráno zemětřesení o síle 7,8 stupně Richterovy škály, které způsobilo smrt stovek lidí, tisíce zraněných a obrovské materiální škody. Počet obětí neustále roste. Podle prvních zpráv je situace zvláště kritická v oblasti syrského Idlibu, kde se nachází mnoho vnitřních uprchlíků.

Před polednem zasáhlo jihovýchod Turecka další zemětřesení o síle 7,6 stupně. Lidé v místě potřebují okamžitou humanitární pomoc.

Organizace Člověk v tísni uvolňuje jeden milion korun z Klubu přátel na pomoc postiženým lidem a vyhlašuje sbírku SOS zemětřesení Sýrie a Turecko: darujte zde.

Také Charita Česká republika je připravena bezprostředně pomoci. Z krizového fondu uvolnila částku 300 000 korun a zároveň vyhlásila sbírku Charita pro Turecko a Sýrii zasažené zemětřesením. Číslo účtu 55660022/0800, VS 118. Na místě již přímo pomáhá Charita Turecko, která pomoc koordinuje s místními autoritami. Pro lidi, kteří přišli o své domovy, zajišťuje bezpečná shromaždiště a rozdává teplé jídlo a oblečení. Zároveň organizuje pro zasažené zemětřesením sbírku potravin, ošacení a dalších potřeb.

Modleme se za všechny oběti této katastrofy a za účinnou pomoc domácích organizací i
mezinárodního společenství.

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Sbírka na oběti zemětřesení

Komentáře jsou momentálně nedostupné.