Srp 10 2014

Ohlášky z neděle 10. 8. 2014

Publikoval 12.24 v Ohlášky

Dnes je 19. neděle v mezidobí, svátek sv. Vavřince, jáhna a mučedníka.
V pondělí je svátek sv. Kláry, panny, zakladatelky řádu klarisek. Sv. Klára z Assisi byla první následovnicí sv. Františka; řád, který založila, patří do františkánské rodiny. V den svátku sv. Kláry se doporučuje pamatovat v modlitbě i na členky tohoto řádu a na nová řeholní povolání. V ČR jsou kláštery klarisek v Brně – Soběšicích (klarisky) v Českém Štenberku (klarisky-kapucínky). V pondělí má svátek také Zuzana.
Ve čtvrtek je památka sv. Maxmiliána Maria Kolbeho, kněze a mučedníka, člena františkánského řádu minoritů. Zemřel 14. 8. 1942 v koncentračním táboře v Osvětimi.
V pátek je slavnost Nanebevzetí Panny Marie. Je to doporučený svátek. Ve Kbelích mše sv. nebude, ale na mnoha místech Prahy a v okolí, v kostelích zasvěcených Nanebevzetí Panny Marie, se budou konat poutní mše svaté.
V sobotu 16. 8. bude v Hájku poutní mše svatá k Nanebevzetí Panny Marie. Mše začíná v jedenáct dopoledne, bližší informace jsou zde.
Současně budou v sobotu v Trnavě přijati do noviciátu dva postulanti františkánského řádu.
Příští neděle, 17. 8. 2014, bude 20. v mezidobí. Mše svatá u sv. Alžběty ve Kbelích bude jako obvykle v 9:15. Sloužit ji bude P. Jeroným Jurka. Otec Vianney pojede navštívit svou maminku, které oslaví osmdesáté narozeniny.
Otec Vianney připomíná, že vzadu v kostele je k dispozici Katolický týdeník. Prázdniny jsou vhodnou dobou k četbě, a to nejen Katolického týdeníku, ale i další duchovní literatury.

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Ohlášky z neděle 10. 8. 2014

Komentáře jsou momentálně nedostupné.