Pro 24 2017

Tříkrálová sbírka v naší farnosti

Publikoval 17.50 v Sbírky

Přípravy na Tříkrálovou sbírku 2018 vrcholí: od 31. prosince do 7. ledna bude možné přispět koledníkům do kasiček a podpořit tak farní a diecézni záměry sbírky.
Farní část sbírky bude určena na nákup kompenzačních pomůcek pro Charitu Neratovice, jež zajišťuje zdravotní a sociální služby na území naší farnosti. Arcidiecéze záměry najdete zde.
Zájemci o vytvoření skupinek koledníků se mohou přihlásit v sakristii. V každé skupince musí být vedoucí starší patnácti let, věk ostatních koledníků není omezen.

Historickým centrem Prahy projde v pátek 5. ledna 2018 průvod v čele s třemi králi na velbloudech. Akce pořádaná Arcidiecézní charitou Praha chce upozornit na Tříkrálovou sbírku, kterou Charita pořádá na pomoc sociálně slabým lidem v naší zemi.
Samotnému průvodu bude předcházet tradiční požehnání tříkrálovým koledníkům, které udělí pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka v kostele sv. Tomáše v pátek 5. ledna v 15 hodin. Přítomni budou i tři králové, kteří pak z nedalekého Malostranského náměstí zahájí průvod centrem Prahy. Cílem jejich pouti bude živý Betlém na Staroměstském náměstí, aby lidem připomněli legendu o putování tří mudrců do Betléma za nově narozeným Ježíškem.
Na Staroměstském náměstí bude pokračovat program – králové předají své dary, vystoupí se svým poselstvím kardinál Dominik Duka. Od 16:30 hodin provede smíšený sbor a orchestr při Římskokatolické farnosti u kostela Nejsvětějšího Srdce Páně pod vedením Václava Revendy Českou mši vánoční Jakuba Jana Ryby.

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Tříkrálová sbírka v naší farnosti

Komentáře jsou momentálně nedostupné.