Pro 29 2019

Ohlášky z neděle 29. 12. 2019 – slavnost svaté Rodiny Ježíše, Marie a Josefa

Publikoval 12.13 v Ohlášky

Dnes je slavnost svaté Rodiny Ježíše, Marie a Josefa. Při mši byly obnovovány manželské sliby.

 

Liturgický kalendář a mše svaté:

Ve středu 1. ledna je slavnost Matky Boží Panny Marie. Mše bude v 10 h (sloužit ji bude P. Filip). Přede mší modlitba růžence.

Ve čtvrtek 2. ledna je památka sv. Basila Velikého a Řehoře Naziánského, biskupů a učitelů církve. Mše bude od 18 h, přede mší společná modlitba růžence, po mši eucharistický výstav.

V pátek 3.  ledna je památka Nejsvětějšího jména Ježíš. Také je první pátek v měsíci.

Na neděli 5. ledna se překládá slavnost Zjevení Páně. Mše bude od 9:15 (za rodinu Zajícovu), přede mší modlitba růžence, možnost svátosti smíření. Při mši bude křest. Také se bude se žehnat voda, křída a kadidlo. Po mši bude požehnání koledníkům Tříkrálové sbírky. Do tříkrálové sbírky bude možné přispět koledníkům po mši.

 

Úklid:

Úklid bude v pátek 3. ledna od 14 h (tento pátek není náboženství). Dobrovolníci jsou vítáni – ať se prosím hlásí v sakristii nebo na .

 

Tříkrálová sbírka:

Tříkrálová sbírka bude probíhat od 1. do 14. ledna 2020. Do pokladniček bude možné přispět po mši v kostele. Děti budou chodit koledovat v pátek 10. ledna a po mších 5. a 12. ledna.

Chcete-li utvořit vlastní skupinku koledníků, informujte se prosím v sakristii. Ve skupince musí být vždy alespoň jeden dospělý vedoucí a přiměřený počet dětí.

Je možné přispět do pokladniček také školním dětem z Neratovic, které mohou koledovat i dopoledne a navštíví radnici, zdravotní středisko, středisko Charity Neratovice ve Kbelích a další obchody a instituce.

Přispět je možné také prostřednictvím DMS nebo na převodem na účet: více zde. Tyto příspěvky však nemohou být započteny ke sbírce naší farnosti a budou využity na obecné záměry Charity.

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Ohlášky z neděle 29. 12. 2019 – slavnost svaté Rodiny Ježíše, Marie a Josefa

Komentáře jsou momentálně nedostupné.