Dub 20 2024

Seznámení farníků s plány na přestavbu školky

Publikoval 10.11 v Ohlášky

V neděli 21. dubna 2024 po mši seznámí p. Filip farníky se stavem budovy školky a plány na její přestavbu.

V nedávné době byla ve školce vyměněna okna a topení, byla opravena fasáda. V zimě ale do budovy začalo zatékat. Střecha už byla několikrát opravována, jenže i současná oprava střechy je jen dočasná a stav vyžaduje kompletní výměnu střechy ještě před budoucí zimou. To je značná investice. Naneštěstí se při opravě fasády ukázalo, že budova nebyla příliš kvalitně postavena a celá je ve špatném stavu

Protože farnost nemá dostatečné zázemí pro setkávání, pro výuku náboženství a další farní aktivity, vzniklo několik projektů na kompletní přestavbu zázemí kostela včetně školky.

Počítáme s tím, že školka u nás po přestavbě zůstane a uvažuje se o dalším sociálně odpovědném komerčním využití prostor (např. skautská klubovna, ateliér pro výuku výtvarné a hudební výchovy, poradna dětského psychologa apod.).

Havarijní stav střechy vyžaduje úvahy urychlit.

Prosíme farníky, které stav budovy zajímá, a zvláště ty, kteří by byli ochotní se na přestavbě konstruktivně podílet, aby si po mši udělali čas na krátkou diskusi.

Plánovaná schůze farní rady v neděli nebude a to, co bylo v plánu (první svaté přijímání, farní pouť do Staré Boleslavi…), bude probráno v náhradním termínu.

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Seznámení farníků s plány na přestavbu školky

Komentáře jsou momentálně nedostupné.