Kvě 01 2024

Květen 2024 s Pannou Marií

Publikoval 7.02 v Ohlášky

Milovaní, vstupujeme do měsíce zasvěceného Panně Marii. Jejím prostřednictvím prosme Ježíše za naši farnost, za všechny, kdo v ní žijí a za dění v ní a v naší zemi.

Každý den se pomodlíme jeden desátek růžence (tajemství si zvolí každý sám) na úmysl, který je dále uveden. Je dobré zahrnout do našich modliteb všechny, kdo žijí na území naší farnosti a Boha neznají.

br. Lukáš ofm

Úmysly modliteb

St 1. 5.nez. památka sv. Josefa, dělníkaZa ty, kdo marně hledají práci, aby ji našli. Za spravedlivou odměnu pro ty, kdo poctivě pracují. Za požehnání pro naši práci a vztahy.
Čt 2. 5.památka sv. Atanáše, biskupa a učitele církveZa dar víry pro naše blízké. Za obnovu naší vlastní víry.
Pá 3. 5.svátek sv. Filipa a Jakuba, apoštolůAbychom jako apoštol Filip dokázali přivádět druhé lidi ke Kristu.
So 4. 5. Za studenty, aby zvládli všechny zkoušky. Za maturanty a za učitele.
Ne 5. 5.6. neděle velikonočníZa nová a dobrá kněžská a řeholní povolání. Za řeholnice, řeholníky a seminaristy, aby dozrávali na své cestě díky lidské, pastorační, duchovní a komunitní formaci a stávali se věrohodnými svědky evangelia.
Po 6. 5.nez. památka sv. Jana Sarkandera, kněze a mučedníkaZa pronásledované křesťany, aby navzdory svému utrpení šířili ve světě pokoj a naději a aby pro nás byli zdrojem odvahy a misijního zápalu.
Út 7. 5. Za křesťanskou mládež, aby dávala dobrý příklad svým vrstevníkům.
St 8. 5.nez. památka Panny Marie, Prostřednice všech milostíZa seniory, za nemocné a opuštěné. Za ty, kdo dlouhodobě pečují o potřebné, aby nalézali obnovu svých sil v Božím slově, svátostech a přátelských vazbách.
Čt 9. 5.slavnost Nanebevstoupení PáněZa naše rodiny a komunity, aby v nich vládla láska, důvěra, úcta a porozumění.
Pá 10. 5. Za dary Ducha svatého: moudrosti, rady, síly, umění, zbožnosti, bázně Boží a poznání.
So 11. 5. Za dary lásky, síly a pokoje pro matky a otce v naší farnosti. Za pěstounské rodiny a za ty, kdo vychovávají osvojené nebo adoptované děti.
Ne 12. 5.7. neděle velikonočníZa celou církev a za všechny, kdo spolupracují na spáse světa.
Po 13. 5.nez. památka Panny Marie FatimskéZa umírající a za duše v očistci, zvláště za ty, na které nikdo nevzpomíná.
Út 14. 5.svátek sv. Matěje, apoštolaZa ty, kdo hledají své místo v životě, aby ho rozeznali a v síle Ducha svatého šli za svým povoláním.
St 15. 5.památka sv. Markéty z Cortony, kajícnice 3. řáduZa všechny, kdo se od Boha vzdálili, aby našli cestu zpátky.
Čt 16. 5.svátek sv. Jana Nepomuckého, kněze a mučedníkaZa moudrost, trpělivost a laskavost pro zpovědníky.
Pá 17. 5.památka sv. Paschala Baylóna, řeholníkaZa prázdninové a celoroční akce naší farnosti. Za poutě a duchovní obnovy, aby se jejich účastníci otevřeli Božímu vedení a načerpali v nich nové síly pro své poslání.
So 18. 5.památka sv. Felixe z Cantalice, řeholníkaZa ty, kdo ztrácejí naději.
Ne 19. 5.slavnost seslání Ducha svatéhoZa dary Ducha svatého pro papeže Františka a naše biskupy.
Po 20. 5.svátek sv. Bernardina Sienského, knězeZa scholu, ministranty, kostelníky, katechetky, lektory, akolyty, za ty, kdo uklízejí a udržují kostel, dělají květinovou výzdobu a chystají kavárničku po nedělní mši.
Út 21. 5. Za představitele městské části Kbely a jejich odpovědné rozhodování ke společnému prospěchu celé obce.
St 22. 5. Za Boží ochranu a vedení našich dětí, skautů, společenství mládeže, za děti, které chodí na náboženství. Za děti v dětských domovech, aby se jim dostalo nejen materiálního zabezpečení a vzdělání, ale také duchovního růstu.
Čt 23. 5.svátek Ježíše Krista, nejvyššího a věčného knězeZa dobrou spolupráci kněží a laiků v naší farnosti. Za církev, aby si všestranně osvojovala synodální způsob života vyznačující se společnou odpovědností.
Pá 24. 5.svátek posvěcení baziliky sv. Františka v AssisiZa požehnání a Boží ochranu pro bratry františkány, kteří působili a působí ve kbelské farnosti, zvláště za bratry Filipa a Lukáše.
So 25. 5. Za mladé lidi, kteří touží po manželství, aby nalezli svého životního partnera, měli odvahu odevzdat se jeden druhému a vytrvali v lásce, věrnosti a vzájemné velkorysosti.
Ne 26. 5.slavnost Nejsvětější TrojiceZa lidskou radost, aby měla svůj zdroj v trojjediném Bohu.
Po 27. 5. Za ty, kdo prchají před válkou nebo hladem a jsou nuceni podnikat cesty plné nebezpečí, aby našli v hostitelských zemích laskavé přijetí a nové životní příležitosti.
Út 28. 5. Za ženy, aby jim byla přiznána jejich důstojnost a bohatství a aby ustala diskriminace, které v různých částech světa čelí.
St 29. 5. Za politiky a státníky, za pokoj a dobro ve světě.
Čt 30. 5.slavnost Těla a Krve PáněZa děti, které v naší farnosti poprvé přistoupí ke stolu Páně, ať si nikdy nepřestanou vážit tohoto pozvání.
Pá 31. 5.svátek Navštívení Panny MarieZa odvahu přijímat Boží vůli.

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Květen 2024 s Pannou Marií

Komentáře jsou momentálně nedostupné.